[easymedia-gallery med=”2614″ filter=”1″]Žiri, 24.10.2017

SSK Logatec je tekmo za Pokal Cockta za Ljubljansko regijo organiziral v Žireh. Fantje in dekleta, stari do 12 oz. 13 let, so se na zadnjih regijskih tekmah odrezali odlično. Matej Plut je pri mlajših dečkih stopil na najvišjo stopničko, odličen klubski rezultat pa so zaokrožili še: Jaka Marinko na 4. mestu, Urh Matjašič na 9. mestu, Nejc Logar na 11. mestu, Matija Pleško na 12. mestu in Oskar Anžin na 15. mestu. Uradni rezultati

 

Pri deklicah do 13 let je bila najboljša Karin Peklaj, svojo konkurentko iz Ilirije pa je ugnala za točko in pol. Uradni rezultati

 

V kategoriji starejših dečkov smo imeli enega predstavnika, Iztoka Bečana, ki je osvojil 14. mesto. Uradni rezultati

Čestitke vsem tekmovalcem, tekmovalki in trenerjem!

 

Planica, 22.10.2017

vir: FB DPNC

vir: FB DPNC

Tudi danes smo Dolomitčani organizirali državno prvenstvo v Planici. Tokrat so se mladinci do 18 let borili za najvišja mesta. Na posamični preizkušnji je naslov državnega prvaka osvojil član SSK Alpine, Rok Oblak. Srebro in bron je šlo v Ljubno ob Savinji, saj sta naslednja dva najboljša mladinca v Sloveniji Medard Brezovnik in Žak Mogel.

Med našimi fanti je do točk prišel le Bernard Dobre na 12. mestu. Jonu Tepešu je osvojitev točk ušlo za meter in pol. Na tekmi so skakali še Aleks Muhič (41.), Adam Šubic (48.), David Muhič (51.) in Andrej Merše (59.).

Ekipni državni prvaki so člani SSK Alpine, srebrne medalje so si priskakali člani druge ekipe SSK Ljubno BTC, bronaste pa člani SK Triglav. Naši fantje so dosegli 8. mesto, v ekipi pa so skakali Bernard, Jon, Aleks in David.

vir: FB DPNC

vir: FB DPNC

Uradni rezultati: M-18, M-18 ekipno

Sebenje, 21.10.2017

Državno prvenstvo dečkov in deklic do 12 ter 13 let

Včeraj so v Sebenjah izpeljali državno prvenstvo maratonskih razsežnosti, saj se je na posamični preizkušnji pomerilo kar 147 tekmovalcev in tekmovalk, prijavljenih pa je bilo 25 ekip.

DP-12_MatejPlut

V kategoriji dečkov do 12 let so bili najboljši Nejc Ingolič (SSK Ilirija), Matej Plut (SD Dolomiti) in Tit Voranc Božič (SSK Mengeš). Ostali naši fantje so se zvrstili takole:
– 28. mesto: Jaka Marinko,
– 47. mesto: Matija Pleško,
– 50. mesto: Matic Perme,
– 59. mesto: Urh Matjašič,
– 60. mesto: Nejc Logar in
– 70. mesto: Oskar Anžin.

V starejši kategoriji dečkov do 13 let je naslov državnega prvaka osvojil Samo Seljak (SSK Sam Ihan), Valuk Markelj (NSK Tržič FMG) je osvojil srebro, bron pa si je priskakal Urban Bergant (SSK Ilirija). Dva naša predstavnika sta ostala izven trideseterice: Iztok Bečan je bil 31., Matevž Košir pa 39..

DP-13_KarinPeklaj

V močni konkurenci deklic do 13 let je naslov državne prvakinje osvojila Tia Kodrnja (NSK Toper Celje), Karin Peklaj je nova državna podprvakinja, tretje mesto pa je osvojila Tinkara Komar (SSK Bohinj). Do točk je prišla tudi Jerca Bečan z osvojenim 24. mestom.

Na ekipni preizkušnji so slavili člani ekipe NSK Tržič – FMG, drugo mesto so osvojili člani prve ekipe SSK Ilirija, tretji pa so bili člani prve ekipe SSK Mengeš. Naši fantje in dekleta so se do zadnjega diha borili za najboljše uvrstitve, vendar se na koncu ni izšlo po pričakovanjih. S prvo ekipo (Karin, Jaka, Iztok in Matej) smo dosegli 13. mesto, z drugo ekipo (Matija, Jerca, Matic in Matevž) pa 22. mesto.

Uradni rezultati: D-12, D-13, DE-13, D-13 ekipno

************************************************************************************

Planica, 21.10.2017

Državno prvenstvo mladincev do 18 let v nordijski kombinaciji

V sodelovanju z SSK Logatcem smo v soboto v lepem sončnem vremenu organizirali državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za mladince do 18 let.

NK-18

Naslov državnega prvaka je osvojil Ožbej Jelelen, naslov državnega podprvaka pa njegov bratranec, Rok Jelen, oba iz SSK Velenje. Nik Knaus (SSK Logatec) je osvojil 3. mesto. Barve našega kluba sta zastopala dvojčka Aleks in David Muhič, ki sta tudi na tekmi pokazala povezanost, saj sta si delila 8. mesto.

Uradni rezultati: NK M-18