Po sprejemu naših orlov na Kongresnem trgu bomo na lokalni ravni organizirali še sprejem v Stanežičah. Tako bomo proslavili uspehe našega člana SD Dolomitov Jurija Tepeša, njegovih sotekmovalcev in trenerjev za letošnje izjemne dosežke.

Dogodek bo izveden v organizaciji Gasilskega društva Stanežiče-Dvor, Športnega društva Stanežiče in SD Dolomitov. Prinesite veliko dobre volje in plesne čevlje.

Kljub visokim temperaturam v zadnjih dneh je gostiteljem SSK LJUBNO BTC uspelo uspešno izpeljati tekmo za državno prvenstvo cicibanov in cicibank do 9 let v organizaciji SSK COSTELA ILIRIJE.

Člani SD DOLOMITOV so posegli po visokih uvrstitvah v obeh kategorijah.

Z lepim slogom in dolgimi skoki je državni podprvak postal Matevž Marinko. Na odlično 5. mesto se je z dolgimi skoki uvrstil Nejc Peklaj. Debitant na državnem prvenstvu Matija Dobre je osvojil 31. mesto. Zmage in s tem naslov državnega prvaka se je veselil Vid Rošker (SSK Mislinja), Matija Zelnik (SK Triglav) pa je stopil na tretjo stopničko. (uradni rezultati)

Vso konkurenco je v kategoriji cicibanke do 9 let presenetila članica SD Dolomiti, prav tako debitantka na državnem prvenstvu, Maruša Kres, ki si je priskakala odlično 3. mesto. Naslov državne prvakinje je osvojila Špela Mastnak (SD Vizore), Eva Krek (SSK Alpina) pa je postala državna podprvakinja. (uradni rezultati)

V Lahtiju je potekala ekipna tekma smučarskih skakalcev. Slovenski tekmovalci so ciljali visoko in tekmo končali na petem mestu. Zmagali so Avstrijci. Članu SD Dolomiti Juriju Tepešu pa je v drugi seriji tekmovanja uspel zares izjemen skok. Takole izgleda Jurijev rekord na mali skakalnici v Lahtiju skozi oči video merilcev:

Skočil je 101 meter, s čimer je za dva metra in pol popravil stari rekord te naprave še iz leta 2000, ki ga je imel domači zvezdnik Janne Ahonen.

Bravo Jurij!