Jurij Tepeš, član našega kluba, je po zmagi na sobotni tekmi poletne velike nagrade v Almatyju na nedeljski tekmi uspeh dopolnil s srebrom.

Žirija tekmovanja je zaradi zelo močnega vetra odpovedala finalno serijo, tako da je obveljala prva – zmagovalec je postal Japonec Taku Takeuči (117,4 točke); Tepeš je kot drugouvrščeni zbral 115 točk. Na tretji stopnički je današnjo tekmo končal Norvežan Anders Bardal (112,8 točke). Velik slovenski uspeh v Kazahstanu so dopolnili Tomaž Naglič (110,9) na četrtem, Robert Hrgota (109,9) na petem in Matjaž Pungertar (107,0) na šestem mestu. Jaka Hvala (104,4) je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Robert Kranjec (99,3) je bil 16., Dejan Judež (98,7) pa 19.
Danes smo morali zaradi močnega vetra veliko čakati, saj je bila tekma polna premorov, vendar mene to ni preveč zmotilo. Zelo sem vesel, ker mi je uspelo ostati miren in osredotočen na svoj nastop in današnji skok mi je dobro uspel. To je bilo najpomembneje. Z vetrovnimi razmerami nisem imel težav, saj je žirija tekmovanja danes opravila res dobro delo,” je po novem uspehu dejal Tepeš.

Tepeš je v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) po uspehih v Kazahstanu na drugem mestu s 346 točkami; v vodstvu je Nemec Andreas Wank, ki jih je zbral 409, tretji pa je Švicar Simon Ammann s 305.

Do konca sezone poletne VN sta še dve tekmi; v nedeljo, 30. septembra, bo tekma v Hinzenbachu, v sredo, 3. oktobra, pa sledi še sklepno dejanje poletne sezone v Klingenthalu.

V soboto, 15. 9. 2012 so v Ihanu organizirali drugo regijsko tekmo za pokal Cockta. Naši najmlajši so pokazali, da prva mesta, ki so si jih priskakali dva tedna nazaj v Logatcu, niso bila slučaj. V kategoriji cicibank do 9 let je prvo mesto ponovno osvojila Maruša Kres, Karin Peklaj je bila četrta (čeprav ji je uspel med drugim tudi najdaljši skok – 12m!; rezultati).

Pri cicibanih do 9 let sta nastopila Jaka Marinko (8. mesto) in Matija Dobre (10. mesto; rezultati). Pri dečkih do 10 let je bil Nejc Peklaj ponovno prvi, Matevž Marinko tretji. V kategoriji dečkov do 11 let si je Aleks Muhič priskakal srebro, David Muhič je bil četri, Jon Tepeš šesti in Adam Šubic deveti (rezultati).

Kazahstanski skakalni center Almaty je od danes naprej še bolj priljubljen pri Juriju Tepešu. Član SD Dolomiti je bil namreč premočan za vso konkurenco na tekmi poletne velike nagrade. V prvi seriji je skočil 132,5 metra in zasedal tretje mesto za Norvežanoma Andersom Fennemelom in Tomom Hildom. V finalu je zmogel le pol metra manj, kar je bilo ob nekoliko krajši seriji, dovolj da se je razveselil druge zmage v tem rangu tekmovanja. Premierno zmago je Jurij slavil lani ravno tako na skakalnici v Almatyu.


Že na lanskoletni tekmi tu v Almatyu sem slavil zmago. Torej je zmaga moj najslabši rezultat na tukajšnji skakalnici. Skakalnica je zelo lepa in rad skačem v Almatyu. Današnja zmaga je zame pomembna, saj je bilo na tekmi prisotnih veliko dobrih tekmovalcev. Zdaj vem, da lahko še vedno naredim dobre skoke,” je po tekmi dejal Jurij Tepeš, ki bo jutri imel še eno priložnost za odličen rezultat.
Uspeh Jurija so dopolnili tudi ostali slovenski skakalci. Jaka Hvala je zasedel šesto mesto, Tomaž Naglič je bil 10., Robert Hrgota 21., Matjaž Pungertar 23. in Dejan Judež 25. Robert Kranjec je bil v finalu zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.