[easymedia-gallery med=”2614″ filter=”1″]Žiri, 24.10.2017

SSK Logatec je tekmo za Pokal Cockta za Ljubljansko regijo organiziral v Žireh. Fantje in dekleta, stari do 12 oz. 13 let, so se na zadnjih regijskih tekmah odrezali odlično. Matej Plut je pri mlajših dečkih stopil na najvišjo stopničko, odličen klubski rezultat pa so zaokrožili še: Jaka Marinko na 4. mestu, Urh Matjašič na 9. mestu, Nejc Logar na 11. mestu, Matija Pleško na 12. mestu in Oskar Anžin na 15. mestu. Uradni rezultati

 

Pri deklicah do 13 let je bila najboljša Karin Peklaj, svojo konkurentko iz Ilirije pa je ugnala za točko in pol. Uradni rezultati

 

V kategoriji starejših dečkov smo imeli enega predstavnika, Iztoka Bečana, ki je osvojil 14. mesto. Uradni rezultati

Čestitke vsem tekmovalcem, tekmovalki in trenerjem!

 

Planica, 22.10.2017

vir: FB DPNC

vir: FB DPNC

Tudi danes smo Dolomitčani organizirali državno prvenstvo v Planici. Tokrat so se mladinci do 18 let borili za najvišja mesta. Na posamični preizkušnji je naslov državnega prvaka osvojil član SSK Alpine, Rok Oblak. Srebro in bron je šlo v Ljubno ob Savinji, saj sta naslednja dva najboljša mladinca v Sloveniji Medard Brezovnik in Žak Mogel.

Med našimi fanti je do točk prišel le Bernard Dobre na 12. mestu. Jonu Tepešu je osvojitev točk ušlo za meter in pol. Na tekmi so skakali še Aleks Muhič (41.), Adam Šubic (48.), David Muhič (51.) in Andrej Merše (59.).

Ekipni državni prvaki so člani SSK Alpine, srebrne medalje so si priskakali člani druge ekipe SSK Ljubno BTC, bronaste pa člani SK Triglav. Naši fantje so dosegli 8. mesto, v ekipi pa so skakali Bernard, Jon, Aleks in David.

vir: FB DPNC

vir: FB DPNC

Uradni rezultati: M-18, M-18 ekipno

Sebenje, 21.10.2017

Državno prvenstvo dečkov in deklic do 12 ter 13 let

Včeraj so v Sebenjah izpeljali državno prvenstvo maratonskih razsežnosti, saj se je na posamični preizkušnji pomerilo kar 147 tekmovalcev in tekmovalk, prijavljenih pa je bilo 25 ekip.

DP-12_MatejPlut

V kategoriji dečkov do 12 let so bili najboljši Nejc Ingolič (SSK Ilirija), Matej Plut (SD Dolomiti) in Tit Voranc Božič (SSK Mengeš). Ostali naši fantje so se zvrstili takole:
– 28. mesto: Jaka Marinko,
– 47. mesto: Matija Pleško,
– 50. mesto: Matic Perme,
– 59. mesto: Urh Matjašič,
– 60. mesto: Nejc Logar in
– 70. mesto: Oskar Anžin.

V starejši kategoriji dečkov do 13 let je naslov državnega prvaka osvojil Samo Seljak (SSK Sam Ihan), Valuk Markelj (NSK Tržič FMG) je osvojil srebro, bron pa si je priskakal Urban Bergant (SSK Ilirija). Dva naša predstavnika sta ostala izven trideseterice: Iztok Bečan je bil 31., Matevž Košir pa 39..

DP-13_KarinPeklaj

V močni konkurenci deklic do 13 let je naslov državne prvakinje osvojila Tia Kodrnja (NSK Toper Celje), Karin Peklaj je nova državna podprvakinja, tretje mesto pa je osvojila Tinkara Komar (SSK Bohinj). Do točk je prišla tudi Jerca Bečan z osvojenim 24. mestom.

Na ekipni preizkušnji so slavili člani ekipe NSK Tržič – FMG, drugo mesto so osvojili člani prve ekipe SSK Ilirija, tretji pa so bili člani prve ekipe SSK Mengeš. Naši fantje in dekleta so se do zadnjega diha borili za najboljše uvrstitve, vendar se na koncu ni izšlo po pričakovanjih. S prvo ekipo (Karin, Jaka, Iztok in Matej) smo dosegli 13. mesto, z drugo ekipo (Matija, Jerca, Matic in Matevž) pa 22. mesto.

Uradni rezultati: D-12, D-13, DE-13, D-13 ekipno

************************************************************************************

Planica, 21.10.2017

Državno prvenstvo mladincev do 18 let v nordijski kombinaciji

V sodelovanju z SSK Logatcem smo v soboto v lepem sončnem vremenu organizirali državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za mladince do 18 let.

NK-18

Naslov državnega prvaka je osvojil Ožbej Jelelen, naslov državnega podprvaka pa njegov bratranec, Rok Jelen, oba iz SSK Velenje. Nik Knaus (SSK Logatec) je osvojil 3. mesto. Barve našega kluba sta zastopala dvojčka Aleks in David Muhič, ki sta tudi na tekmi pokazala povezanost, saj sta si delila 8. mesto.

Uradni rezultati: NK M-18

Kranj in Žiri, 15.10.2017

V Kranju in Žireh so včeraj organizirali tekme državnega prvenstva. V Kranju so tekmovali mladinci do 20 let, v Žireh pa nordijski kombinatorci do 14 in 15 let.

Najboljši mladinci do 20 let v Sloveniji so:
1. Timi Zajc (SSK Ljubno BTC)
2. Aljaž Osterc (SSK Velenje) in
3. Blaž Pavlič (SSK Mislinja).
Naš najboljši mladinec, Bernard Dobre, je osvojil 22. mesto.

Med kombinatorci, starimi do 14 let, je naslov državnega prvaka osvojil Triglavan Matija Zelnik. Ilirjan Rok Masle je osvojil 2. mesto, tretji pa je bil zopet Triglan Tadej Benedik. Klubske barve je zastopal Matija Dobre in osvojil 9. mesto.

Pri kombinatorcih v kategoriji do 15 let je bil najboljši Matic Hladnik (NSK Tržič – FMG), Matevž Marinko je osvojil naslov državnega podprvaka, tretji pa je bil Ilirjan Matic Garbajs.

DP_NK_D-15_MatevzMarinko

Uradni rezultati: M-20, NK D-14NK D-15

Žiri, 14.10.2017

DP_DE-11_JercaBecan

V Žireh se je odvijalo maratonsko državno prvenstvo. Na tekmi je sodelovalo 161 tekmovalcev in tekmovalk, prijavljenih pa je bilo kar 27 ekip! Tri naslove državnih prvakov so osvojili člani SSK Mengeš. Najboljši so bili v kategoriji dečkov do 10 let (Alen Pestotnik), pri dečkih do 11 let (Tit Voranc Božič) in na ekipni preizkušnji. V mlajši kategoriji je srebro osvojil domačin Blaž Jurčič, bron pa je šel prav tako v Mengeš, osvojil ga je Jaka Perme. Naš predstavnik, Tine Sotlar, je osvojil 74. mesto. V kategoriji dečkov do 11 let so Mengšani poskrbeli za dvojno vodstvo. Poleg Tita na najvišji stopnički, je na drugi stal Nik Bergant Smerajc, bron pa je osvojil Ilirjan Jaša Juršič. Naš najboljši je bil Matic Perme na 17. mestu, Urh Matjašič se je uvrstil takoj za njim, Nejc Logar (32.) in Oskar Anžin (43.) pa sta ostala brez točk.

Pri deklicah do 11 let je naslov državne prvakinje osvojila članica NSK Tržič – FMG, Ajda Košnjek, Mia Ingolič (SSK Ilirija) je osvojila srebro, tretja pa je bila naša Jerca Bečan. Skakali sta še dve naši članici: Tina Erzar (25. mesto) in Sara Bilban (30. mesto).

V močni ekipni konkurenci smo z našo prvo ekipo (Nejc, Urh, Jerca in Matic) osvojili 10. mesto, druga ekipa (Tine, Sara, Tina in Oskar) pa je osvojila 24. mesto.

Uradni rezultati: D-10, D-11, DE-11, ekipno D-11

Mostec, 10.10.2017

Cicibani so imeli tri dni po državnem prvenstvu tekmo za regijski pokal. Naš najboljši je bil Julij Peternelj na 11. mestu. Zak Meglič je dosegel 17. uvrstitev, Gašper Pleško pa je končal na 31. mestu.

Uradni rezultati: CIC-9