Imamo dva državna podprvaka: Karin in Matej!

Sebenje, 21.10.2017

Državno prvenstvo dečkov in deklic do 12 ter 13 let

Včeraj so v Sebenjah izpeljali državno prvenstvo maratonskih razsežnosti, saj se je na posamični preizkušnji pomerilo kar 147 tekmovalcev in tekmovalk, prijavljenih pa je bilo 25 ekip.

DP-12_MatejPlut

V kategoriji dečkov do 12 let so bili najboljši Nejc Ingolič (SSK Ilirija), Matej Plut (SD Dolomiti) in Tit Voranc Božič (SSK Mengeš). Ostali naši fantje so se zvrstili takole:
– 28. mesto: Jaka Marinko,
– 47. mesto: Matija Pleško,
– 50. mesto: Matic Perme,
– 59. mesto: Urh Matjašič,
– 60. mesto: Nejc Logar in
– 70. mesto: Oskar Anžin.

V starejši kategoriji dečkov do 13 let je naslov državnega prvaka osvojil Samo Seljak (SSK Sam Ihan), Valuk Markelj (NSK Tržič FMG) je osvojil srebro, bron pa si je priskakal Urban Bergant (SSK Ilirija). Dva naša predstavnika sta ostala izven trideseterice: Iztok Bečan je bil 31., Matevž Košir pa 39..

DP-13_KarinPeklaj

V močni konkurenci deklic do 13 let je naslov državne prvakinje osvojila Tia Kodrnja (NSK Toper Celje), Karin Peklaj je nova državna podprvakinja, tretje mesto pa je osvojila Tinkara Komar (SSK Bohinj). Do točk je prišla tudi Jerca Bečan z osvojenim 24. mestom.

Na ekipni preizkušnji so slavili člani ekipe NSK Tržič – FMG, drugo mesto so osvojili člani prve ekipe SSK Ilirija, tretji pa so bili člani prve ekipe SSK Mengeš. Naši fantje in dekleta so se do zadnjega diha borili za najboljše uvrstitve, vendar se na koncu ni izšlo po pričakovanjih. S prvo ekipo (Karin, Jaka, Iztok in Matej) smo dosegli 13. mesto, z drugo ekipo (Matija, Jerca, Matic in Matevž) pa 22. mesto.

Uradni rezultati: D-12, D-13, DE-13, D-13 ekipno

************************************************************************************

Planica, 21.10.2017

Državno prvenstvo mladincev do 18 let v nordijski kombinaciji

V sodelovanju z SSK Logatcem smo v soboto v lepem sončnem vremenu organizirali državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za mladince do 18 let.

NK-18

Naslov državnega prvaka je osvojil Ožbej Jelelen, naslov državnega podprvaka pa njegov bratranec, Rok Jelen, oba iz SSK Velenje. Nik Knaus (SSK Logatec) je osvojil 3. mesto. Barve našega kluba sta zastopala dvojčka Aleks in David Muhič, ki sta tudi na tekmi pokazala povezanost, saj sta si delila 8. mesto.

Uradni rezultati: NK M-18

Comments are closed.