Vikersund – kraj novih uspehov člana SD Dolomiti Jurija Tepeša in ostalih odličnih slovenskih letalcev

Za nami je neverjetno uspešen skakalni vikend. Novih klubskih, osebnih in državnih rekordov Jurija in Robija skoraj nismo mogli dohajati. Bili smo priča neverjetnim dosežkom naših orlov.

Že petkova tekma se je začela sijajno, z novim klubskim in osebnim rekordom Jurija Tepeša, ki je v prvi seriji poletel 230,5 m. Tekma je bila zaradi premočnega vetra pred nastopom zadnjih petih tekmovalcev prekinjena, zato Robijevega nastopa nismo dočakali (video povezava: [http://www.youtube.com/watch?v=QkrjaSDJWWc]).

Tudi naslednji dan je premočan veter premaknil začetek tekme za pol ure. Čakanje se je obrestovalo, saj se nam je ob sijajnem Jurijevem poletu zavrtelo v glavi. Jurij Tepeš je namreč z 235,5 metra postavil nov slovenski rekord (na koncu tekme je osvojil odlično 12. mesto, video povezava: [http://www.youtube.com/watch?v=zrdI3dmj7Kw]). Bolj, ko se je bližal zaključek prve serije, večje težave so imeli skakalci pri svojih nastopih, saj je žirija nižala zaletišče, s tem pa so bile tudi hitrosti manjše, ki pa jih tekmovalci krvavo potrebujejo pri svojih poletih. Naš adut za odličje Robert Kranjec je kljub slabim razmeram skočil odlično in z 217,5 metra zasedel tretje mesto ter zaostal le za Norvežanom Runejem Velto ter Avstrijcem Martinom Kochom. V drugi seriji pa je Robi poletel do 244 metrov, kar mu je prineslo nov osebni in državni rekord, pa seveda naslov svetovnega prvaka v poletih.

video povezava: [http://www.youtube.com/watch?v=bkLgT4byoIc]

Dan po veličastnem zmagoslavju Robija Kranjca je slovenska ekipa v zasedbi Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in Robi Kranjec poskrbela, da se slovenska skakalna pravljica ni zaključila že v soboto. Po velikem Robijevem zmagoslavju je sledila še ekipna eksplozija. Slovenija je na 22. svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Vikersundu s 3. mestom osvojila prvo “letalsko” ekipno medaljo.

Bravo fantje! SE VIDIMO V PLANICI!

 

Comments are closed.