JURIJ TEPEŠ do prve posamične zmage v svetovnem pokalu

Na zaključku letošnje sezone, ki se že tradicionalno odvija v PLANICI, je JURIJ TEPEŠ, član našega društva, osvojil prvo posamično zmago v svetovnem pokalu. K temu je z ekipo slovenskih orlov dodal še ekipno zmago ter osvojil 6. mesto na petkovi posamični tekmi.

Jurij je že v četrtek v kvalifikacijah nakazal, po kaj je prišel v Planico. Čeprav nam je ob prvem poletu, ki se je končal s padcem, zastal dih, mu je v drugem poizkusu uspel eden izmed najdaljših poletov. Na petkovi posamični tekmi je po ponesrečenem prvem skoku in odličnem drugem poletu zasedel odlično 6. mesto. Na tekmi je drugo mesto osvojil Peter Prevc, peto mesto pa je pripadlo Robertu Kranjcu. Svoje 50. zmage se je veselil Gregor Schlierenzauer.

Na sobotni ekipni tekmi so si slovenski orli, glede na prikazano formo  na posamični tekmi, nadejali najvišje stopničke. Fantje so upravičili vlogo favoritov in se ob navdušenju množice navijačev povzpeli na najvišjo stopničko.

V nedeljo je Jurij devettisočim navijačem že v poskusnem skoku dal vedeti, da je to njegov dan. Prva serija se je za slovensko ekipo končala sanjsko: 1. mesto Jurij Tepeš, 2. mesto Peter Prevc in 10. mesto Robert Kranjec. V finalni seriji je z desetega mesta Robert Kranjec z odličnim poletom napredoval na 6 mesto. Petru Prevcu ni uspelo preskočiti norveškega letalca Runeja Velte in je zasedel končno 3 mesto. Jurij Tepeš pa je kot zadnji letalec pristal pri 214 metrih, kar je bilo dovolj za prvo posamično zmago v svetovnem pokalu. V zgodovino se bo zapisal kot tretji Slovenec, ki mu je uspelo zmagati v Planici in hkrati zadnji zmagovalec dosedanje letalnice.

ČETITKE JURIJ !

Comments are closed.