Na državnem ekipnem prvenstvu do 15 let naši skočili na 6. mesto

Velenje, 30.9.2017

V soboto so na velenjski skakalnici (HS 70 m) organizirali državno prvenstvo v kategoriji dečkov do 14 in 15 let ter deklic do 15 let.

Velenje_DP15_1

Pri mlajših dečkih je na najvišjo stopničko stopil Matija Zelnik (SK Triglav), drugi je bil Rok Masle (SSK Ilirija), tretje mesto pa je osvojil Taj Ekart (SSK Mengeš). Naši fantje so dosegli naslednje uvrstitve: Taj Kai Golob (16.), Matija Dobre (20.), Nejc Podgoršek (26.) in Lovro Perme (32.).

Pri dečkih do 15 let je naslov državnega prvaka osvojil član SK Zagorje, Taras Tratnik, srebro si je priskakal Urh Rošar (SSK Mislinja), tretji pa je bil Uroš Vrbek (SSK Šmartno na Pohorju). Naš najboljši je bil Staš Šantelj na 7. mestu, sledili pa so mu še: Matevž Marinko (13.), Nejc Peklaj (15.) in Matevž Pleško (21.).

V kategoriji deklic do 15 let je naslov državne prvakinje šel v štajersko regijo, osvojila pa ga je Tia Kodrnja (NSK Toper Celje). Druga je bila Ana Jereb (SSK Alpina), tretja pa Špela Mastnak (SD Vizore).

Velenje_DP15_2

Na ekipni preizkušnji smo nastopali z dvema ekipama, kjer se je med najboljšo šesterico uvrstila ekipa SD Dolomiti 1 (Staš Šantelj, Nejc Peklaj, Taj Kai Golob, Matevž Marinko). Druga ekipa (Matevž Pleško, Lovro Perme, Matija Dobre in Nejc Podgoršek) je zasedla 12. mesto. Naslov državnih prvakov so osvojili člani ekipe SK Zagorje, drugi so bili člani NSK Tržič – FMG, tretji pa člani prve ekipe SK Triglav.

Uradni rezultati: D-14D-15, DE-15, ekipno D-15

Comments are closed.