Skakalnice

Skakalnice v Guncljah

Letos obnavljamo že četrto od petih obstoječih naprav (K=9m, K=15m, K=23m in K=35m) za varno vadbo otrok. Postavili smo tudi nov lesen sodniški stolp ter opremili skakalnice z razsvetljavo, da tudi ob večernem mraku skakanje ne zamre.

Skakalnica K9 - za najmlajše

Gre za najmanjšo skakalno napravo, ki je locirana skrajno levo. Na njej otroci naredijo prva skakalne korake. Primerna pa je tudi za starejše rekreativce, ko se pomerijo v “tekmi vseh generacij”.

Skakalnica K=15

Skakalnica je locirana desno od osrednje skupine skakalnic. Iztek je skupen s skakalnico K=23m. Na tej skakalnici otroci naredijo prvi prehod k daljšim skokom. Iztek skakalnice je prenovljen leta 2017. Prav tako v 2017 je bil postavljen tudi nov sodniški stolp ob skakalnicah.

Skakalnica K=23

Skakalnica je locirana v sredini skupine večjih skakalnic. Iztek ima skupen s skakalnico k=15m. Na njej skačejo že bolj izkušeni skakalci. Iztek skakalnice je prenovljen leta 2017. Prav tako v 2017 je bil postavljen tudi nov sodniški stolp ob skakalnicah.

Skakalnica K=35

Skakalnica je locirana v sredini skupine večjih skakalnic. Po oceni mnogih izkušenih smučarskih skakalcev in trenerjev, ena najlepših skakalnic te velikosti v Sloveniji. Obnovljena je bila v letu 2013. Na njej skačejo izkušeni tekmovalci in dosegajo lepe daljave.

Iztek skakalnice je prenovljen leta 2017. Prav tako v 2017 je bil postavljen tudi nov sodniški stolp ob skakalnicah.

Skakalnica K=50

Skakalnica ima svoje mesto v levem delu osrednje skupine velikih skakalnic. Aktivna je bila v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Na prenovo in ponovno oživitev dejavnosti na njej, pa še čaka.

Iztek skakalnice je prenovljen leta 2017. Prav tako v 2017 je bil postavljen tudi nov sodniški stolp ob skakalnicah.

Comments are closed.