Treningi

Trening skokov začemo z ogrevanjem in razgibavanjem.
Nato sledi aktivacija mišic
Ter po vseh pripravah tudi trenining skokov na skakalnici

Dober smučarski skakalec mora na tekmi v par skokih pokazati kondicijsko pripravljenost, psihično umirjenost in hkrati še preciznost ter eksplozivnost. Za dosego tega je potrebna vadba pod budnim očesom dobrega trenerja.

Treningi se izvajajo skozi celo leto. Skačemo v Guncljah in tudi v drugih centrih za nordijske športe. Kondicijski treningi se v zimskem času izvajajo v telovadnici. Trenerji zelo radi kombiniramo tudi druge športne panoge: rolanje, tek na smučeh, kolesarjenje, ipd.

Žiga (10 let): “Zelo rad treniram, všeč mi je veliko število treningov in kombinacija notranjih in zunanjih treningov. Poleg treninga skokov imam rad tudi treninge v telovadnici, treninge teka na smučeh in z rolerji.”

Staš (11 let): “Na vseh treningih se počutim super, sproščeno, veselo… Na treningih sodelujem in poslušam trenerja. Se ne hecam, ko se ne smem in, ko ni primerno.”

David (12 let): “Najtežji so skakalni treningi, če ni dvigal na skakalnice. Na tehniko je treba paziti na rolerjih, da ne padeš na zadnjico, pa na smučarskih tekaških treningih.”

Aleks (12 let): “Če grem daleč, se počutim super, če pa ne, pa sem malo žalosten. Všeč mi je skakati na drugih skakalnicah, še posebej v Beljaku. Čeprav mi pa tam ni všeč steza za rolanje, ker sem si na njej zlomil roko.”

Comments are closed.