Jurij v Almatyju še enkrat na stopničkah

Jurij Tepeš, član našega kluba, je po zmagi na sobotni tekmi poletne velike nagrade v Almatyju na nedeljski tekmi uspeh dopolnil s srebrom.

Žirija tekmovanja je zaradi zelo močnega vetra odpovedala finalno serijo, tako da je obveljala prva – zmagovalec je postal Japonec Taku Takeuči (117,4 točke); Tepeš je kot drugouvrščeni zbral 115 točk. Na tretji stopnički je današnjo tekmo končal Norvežan Anders Bardal (112,8 točke). Velik slovenski uspeh v Kazahstanu so dopolnili Tomaž Naglič (110,9) na četrtem, Robert Hrgota (109,9) na petem in Matjaž Pungertar (107,0) na šestem mestu. Jaka Hvala (104,4) je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Robert Kranjec (99,3) je bil 16., Dejan Judež (98,7) pa 19.
Danes smo morali zaradi močnega vetra veliko čakati, saj je bila tekma polna premorov, vendar mene to ni preveč zmotilo. Zelo sem vesel, ker mi je uspelo ostati miren in osredotočen na svoj nastop in današnji skok mi je dobro uspel. To je bilo najpomembneje. Z vetrovnimi razmerami nisem imel težav, saj je žirija tekmovanja danes opravila res dobro delo,” je po novem uspehu dejal Tepeš.

Tepeš je v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) po uspehih v Kazahstanu na drugem mestu s 346 točkami; v vodstvu je Nemec Andreas Wank, ki jih je zbral 409, tretji pa je Švicar Simon Ammann s 305.

Do konca sezone poletne VN sta še dve tekmi; v nedeljo, 30. septembra, bo tekma v Hinzenbachu, v sredo, 3. oktobra, pa sledi še sklepno dejanje poletne sezone v Klingenthalu.

Comments are closed.