Bronasta Jerca na državnem prvenstvu do 11 let!

Žiri, 14.10.2017

DP_DE-11_JercaBecan

V Žireh se je odvijalo maratonsko državno prvenstvo. Na tekmi je sodelovalo 161 tekmovalcev in tekmovalk, prijavljenih pa je bilo kar 27 ekip! Tri naslove državnih prvakov so osvojili člani SSK Mengeš. Najboljši so bili v kategoriji dečkov do 10 let (Alen Pestotnik), pri dečkih do 11 let (Tit Voranc Božič) in na ekipni preizkušnji. V mlajši kategoriji je srebro osvojil domačin Blaž Jurčič, bron pa je šel prav tako v Mengeš, osvojil ga je Jaka Perme. Naš predstavnik, Tine Sotlar, je osvojil 74. mesto. V kategoriji dečkov do 11 let so Mengšani poskrbeli za dvojno vodstvo. Poleg Tita na najvišji stopnički, je na drugi stal Nik Bergant Smerajc, bron pa je osvojil Ilirjan Jaša Juršič. Naš najboljši je bil Matic Perme na 17. mestu, Urh Matjašič se je uvrstil takoj za njim, Nejc Logar (32.) in Oskar Anžin (43.) pa sta ostala brez točk.

Pri deklicah do 11 let je naslov državne prvakinje osvojila članica NSK Tržič – FMG, Ajda Košnjek, Mia Ingolič (SSK Ilirija) je osvojila srebro, tretja pa je bila naša Jerca Bečan. Skakali sta še dve naši članici: Tina Erzar (25. mesto) in Sara Bilban (30. mesto).

V močni ekipni konkurenci smo z našo prvo ekipo (Nejc, Urh, Jerca in Matic) osvojili 10. mesto, druga ekipa (Tine, Sara, Tina in Oskar) pa je osvojila 24. mesto.

Uradni rezultati: D-10, D-11, DE-11, ekipno D-11

Comments are closed.